Hoeveel data verbruikt mijn apparaat?

Printen

Ter assistentie hebben wij wat cijfers op een rij gezet om te helpen beoordelen wat een IoT apparaat nou exact verbruikt (zoals bijv. GPS tracker, Auto tracker, alarmsysteem, buiten sensor, etc). Het verbruik zal afhangen van de frequentie waarmee u apparaat updates stuurt, meestal kunt u dit ook instellen.

Binnen ons portal kunt u op de abonnementen pagina uw verbruik inzien per dag, daarnaast kunt u via het "sessies" tabblad inzien hoeveel data uw apparaat verbruikt per data sessie van 4 uur of minder.

Om uw maandelijks verbruik in te schatten heeft u hier een berekening ter voorbeeld:
Voor de berekening gaan we uit van 1KB verbruik per update, wat vrij gebruikelijk is.
U rijdt bijvoorbeeld met uw auto en wenst de locatie bij te houden, van uitgaande dat u 4 uur per dag in de auto zit en 5 dagen per week rijdt.
Uw locatie update elke 5 minuten, dus 12x per uur.
4 uur x 21 werkdagen = 84 uur
84 x 12 = 1008 Kilobytes ( minder dan 1 Megabyte)