Heb ik een industriële simkaart nodig?

Printen

We bieden twee soorten SIM-kaarten aan: Standaard en Industrieel. Terwijl de standaard SIM-kaart voldoet voor de meeste algemene IoT-doeleinden, hebben we ook industriële SIM-kaarten voor veeleisendere toepassingen. In dit artikel worden de belangrijkste verschillen tussen deze twee opties beschreven.

TLDR; Voor de meeste toepassingen is de standaard simkaart voldoende, er zijn echter uitzonderingen waarbij de standaard simkaarten niet voldoende zijn.

Wat zijn Standaard en Industriële SIM-kaarten?

Standaard SIM-kaarten zijn ontworpen om betrouwbare connectiviteit te bieden voor de meeste IoT-toepassingen en bieden een geschikt temperatuurbereik en gegevensintegriteit.

Industriële SIM-kaarten gaan een stap verder, ontworpen om te voldoen aan de eisen van intensievere omgevingen en zorgen voor een hogere temperatuurtolerantie, extra beveiliging en langdurige gegevensintegriteit.

Wat zijn de belangrijkste verschillen tussen Standaard en Industriële SIM-kaarten?

Hier is een korte vergelijkingstabel met de belangrijkste verschillen:

Standaard Industrial
Form Factors 2FF/3FF/4FF & Embedded
Processor SC000 32bit ARM Cortex-M3 32bit
User Memory 480Kb 512Kb
Levensduur 25 jaar bij 25°C 30 jaar bij 25°C,
10 jaar bij 105°C
Voltages 1.8v, 3v en 5v 1.8v, 3v en 5v
Erase/Write cycles 100,000 500,000
Erase/Write cycles per 64Kb 10 Million 50 Million
Power saving standby Ja Ja

Memory & Klok
  Standaard Industrial
Page erase time 4ms 4ms
OTP user Bytes 256 Bytes 128 Bytes
Asyncrhoon ISO 7816-3 Ja Ja
CPU Kloksnelheid tot 28Mhz tot 15Mhz
Gebruik GSM & ETSI Ja Ja

Extra sim functionaliteiten industriele sim:

Industrial sim standards:
Environmental parameter monitoring
Protection against faults
ISO 3309 CRC calculation block
True random number generator
Unique serial ID on each die

Temperatuurbereik

Terwijl standaard SIM-kaarten temperaturen tot 85°C aankunnen, zijn industriële SIM-kaarten gebouwd voor extremere omstandigheden en functioneren ze bij temperaturen tot 105°C.

Lees/Schrijf Cycli

Industriële SIM-kaarten hebben een verhoogd aantal lees/schrijf-cycli. Dit betekent dat ze meer bewerkingen kunnen uitvoeren voordat ze slijten, waardoor ze geschikter zijn voor toepassingen die frequente gegevensuitwisselingen vereisen.

Duur Gegevensintegriteit

Gegevensintegriteit verwijst naar de levensduur van de opgeslagen gegevens. Industriële SIM-kaarten bieden tot 25 jaar gegevensintegriteit, 5 jaar meer dan de standaard SIM-kaarten.

Welke SIM-kaart moet ik kiezen voor mijn IoT-toepassing?

• Kies de Standaard SIM-kaart als: Uw IoT-toepassing functioneert binnen normale omgevingsomstandigheden.
  • Kies de Industriële SIM-kaart als: Uw IoT-toepassing functioneert in een veeleisendere omgeving met hogere temperaturen of behoefte heeft aan meer lees/schrijf-cycli en een langere gegevensintegriteit.

Conclusie

Zowel de Standaard als de Industriële SIM-kaarten zijn geschikt voor IoT-toepassingen, maar ze zijn afgestemd op verschillende behoeften en omgevingen. Als u verdere vragen heeft of hulp nodig heeft bij het kiezen van de juiste SIM-kaart voor uw toepassing, neem dan gerust contact op met ons ondersteuningsteam.